Upptaktsmöte för Klimatgruppen

Naturskyddsföreningen hade i onsdags ett upptaktsmöte på Fokus för den nystartade Klimatgruppen.

Caroline Westblom från Naturskyddsföreningens huvudkontor redogjorde för den senaste IPCC rapporten om skillnaden mellan 1,5 resp 2 grader-målets effekter.

Vi fick också en insikt i de nyss avslutade förhandlingarna i Katowice vilka inte blev så positiva. Klimatfrågan har fått relativt stor plats i den nya regeringsförklaringen och klimatfrågorna kommer att få ett större fokus genom att den nya klimatlagen trätt i kraft. En klimatpanel skall kontrollera att klimatplanen genomförs enligt målen. 30 intresserade åhörare hade hittat vägen till sammankomsten och 12 av dessa var dessutom intresserade att delta i den nya klimatgruppens framtid arbete.

Klimatgruppens nästa möte är 2019-02-26 hos studiefrämjandet kl 17:30.