Föreställningen Grismanifestet

Jönköping kommun, Naturskyddsföreningen i Jönköping och Scenkonstgruppen arrangerar teaterföreställningen Grismanifestet på Jönköpings Teater (Hovrättstorget) under KulturDagNatt den 23 april. Fri entré!

_DSC4930

Klimatförändringarna ställer allt på ända. Nu är det hög tid att på allvar börja prata om det allra viktigaste: Hur ska vi leva våra liv i framtiden? Hur kan vi förändra och påverka? Se Patrik Frankes GrismanifestetJönköpings teater den 23 april under KulturDagNatt och var med i samtalet!

Grismanifestet berör de händelser som har lett fram till den alltmer hotande klimatkatastrofen och har tagit fabeln till hjälp för att skildra utvecklingen och det lidande som följer i spåren. Samtidigt som pjäsen gestaltar cynism och girighet, frosseri och övermod så skildrar den också människans förmåga att ändra händelseutvecklingen och resa sig mot de krafter som hotar henne.

_DSC4933Berättelsen handlar om en kvinna som – i likhet med allt fler människor i dag – försöker hantera sin alltmer tilltagande oro för miljön och klimatet. Som den kreativa människa hon är skapar hon en väg, eller en kanal, för att få utlopp för sin frustration och sina känslor. Hennes projekt är huvudsakligen ett sätt att hitta ord för all den förtvivlan hon bär på. Och någonstans där – mellan orden och i mötet med dem – uppstår en kraft och en styrka hon behöver för att komma vidare.

Efter varje föreställning följer ett samtal med publiken där representanter från bl.a. kulturen, miljö- och djurrättsrörelsen diskuterar de frågor monologen väcker.

Scenkonstgruppen

Är ett kollektiv av yrkesverksamma konstnärer inom scen- och bildkonst. Med Stockholm som bas turnerar alla produktionerna över hela landet. Gruppen erbjuder scenkonst, öppnar för mänskliga möten på/utanför scenen och skapar en arena för samtal om viktiga och aktuella ämnen.

Produktionsfakta Grismanifestet

Manus och regi: Patrik Franke
Scenografi och kostym: Lars Jansson
Illustration: Robert van Bolderick
Foto: Leif Thingvall
Skådespelare: Nadja Franke 
Speltid: 1 tim & 30 min, inkl samtal
Fri entré
Lördagen den 23 april kl. 16:00 under KulturDagNatt.
Plats: Jönköpings Teater
Adress: Hovrättstorget

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.